Så skyddar du dina anställda (och företaget) mot utbrändhet

Så skyddar du dina anställda (och företaget) mot utbrändhet

Turbulenta tider innebär ofta en stor psykisk stress på de anställda, men med rätt försäkring behöver du inte oroa dig för vad som skulle hända om en medarbetare visar tecken på utmattningsdepression.

Affärerna rullade in på löpande band och företaget blomstrade – sedan stannade världsekonomin av i princip över en natt, och ett ännu mer intensivt jobb för att rädda verksamheten inleddes.

Mitt i arbetet blir pressen för stor för en medlem i teamet. Smällen mot väggen blir hård och en lång sjukskrivning väntar. 

Men det behöver inte bli så. Med rätt sjukförsäkring kan både den anställdes hälsa och verksamheten räddas.

Med sjukförsäkring från Euro Accident finns snabb och effektiv hjälp att få då en medarbetare visar tecken på utmattningsdepression. Det viktiga är bara att arbetsgivaren är uppmärksam på signaler och anmäler till Euro Accident i tid.

”Vi sätter alltid individen i fokus. Varje person är unik och därför gör vi helt individuella bedömningar. Vi väljer vårt vårdgivarnätverk med omsorg. Vi har god kännedom om deras kompetens och ett nära samarbete och känner därför oss trygga i att de åtgärder vi sätter in för våra försäkrade individer har hög kvalitet och ger önskad effekt”, säger Marie Fristedt, produktchef Hälsa på försäkringsbolaget Euro Accident.

Själva grunden i sjukförsäkringen är att de anställda får en ekonomisk trygghet om de blir långvarigt sjuka

Åtta av tio undviker långtidssjukskrivningar

Siffrorna talar för sig själva: Tack vare de effektiva processerna och kompetensen hos Euro Accidents team kan hela åtta av tio personer som får hjälp med rehabilitering undvika långtidssjukskrivningar. 

Själva grunden i sjukförsäkringen är att de anställda får en ekonomisk trygghet om de blir långvarigt sjuka. I PlanSjuk ingår en ersättning varje månad, men rehabiliteringsdelen kickar dessutom in så fort en anställd visar tecken på utmattning. 

”Om arbetsgivaren ser tecken på att en medarbetare riskerar att bli sjukskriven ska chefen anmäla det till Euro Accident. Det är viktigt att man gör det så snabbt som möjligt så att Euro Accident kan sätta in åtgärder i tid”, säger Marie Fristedt.

Avgörande att inte vänta för länge

Medarbetaren behöver alltså inte vara sjukskriven för att arbetsgivaren ska få aktivera rehabiliteringsförsäkringen. Det räcker med att det finns tecken på att medarbetaren riskerar att bli sjukskriven.

Medarbetaren kan när som helst själv ringa och få prata med en psykolog, jurist, ekonom, HR-konsult eller hälsocoach, det ingår i försäkringen

Dessutom är Sjukförsäkring PlanSjuk extrautrustad med Samtalsstöd för livets alla utmaningar. Medarbetaren kan när som helst själv ringa och få prata med en psykolog, jurist, ekonom, HR-konsult eller hälsocoach, det ingår i försäkringen.

”Det har visat sig vara avgörande att man inte väntar för länge med att agera”, säger Marie Fristedt.

Läs mer om hur Euro Accidents försäkring kan skydda mot långvarig sjukskrivning här

Läs fler artiklar
LÄS MER