Tradera hade sin bästa aprilmånad någonsin

Tradera e-handel
Tradera hade sin bästa aprilmånad någonsin

Foto: Pressbild/Istockphoto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Kraftig ökning för marknadsplatsen.

Krisen i näringslivet är påtaglig just nu och rekonstruktioner, konkurser och korttidspermitteringar står som spön i backen.

Men det finns ljusglimtar. Marknadsplatsen Tradera rapporterar att de precis har haft sina bästa veckor i företagets 20 år långa historia (för mer om den – läs här).

Perioden från 20 april och 14 dagar framåt var de två enskilt bästa veckorna sett till både trafik och försäljning.

"Jag tror vi ser en accelaration av de processer som redan varit i rörelse", säger  Stefan Öberg vd för Tradera i ett pressmeddelande.

"Dels genom en ökad medvetenhet hos både konsumenter och näringsliv om behovet av att bli mer cirkulära, både ur miljösynpunkt och av ekonomiska skäl."

Under den senaste tiden har sportkedjan Stadium börjat sälja via Tradera och både Röda Korset och biståndsorganisationen Humana har börjat sälja second hand-varor via sajten. 

"I spåren av coronaviruset blir det också naturligt att e-handeln tar ännu större plats, och en direkt följd av detta är till exempel att de stora biståndsorganisationerna nu tar det steget", säger Stefan Öberg.

Under hela april ökade Tradera försäljningen med 13 procent, mätt i årstakt, och kunde därmed notera sin bästa aprilmånad någonsin.

Läs fler artiklar
LÄS MER