Sök

Make Equal lanserar Equality Check i Sverige – låter anställda betygsätta jämlikhetsarbetet på arbetsplatsen

Make EqualEquality CheckJämställdhet

Frida Hasselblad, vd på Make Equal. Foto: John Scarisbrick & Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Den norska plattformen tar klivet in i Sverige.

Den norska tjänsten Equality Check lanseras i Sverige, det framgår av ett pressmeddelande. Plattformen fungerar som ett slags Glassdoor för jämlikhet och inkludering, där anställda kan betygsätta sin arbetsgivare efter hur de upplever att det interna arbetet med frågorna fungerar. Tjänsten är också tänkt att fungera som ett stöd för arbetsgivaren i arbetet med frågorna. 

I Sverige är det organisationen Make Equal som ansvarar för lanseringen av sajten.

“Från de norska erfarenheterna har vi sett att Equality Check fungerar som ett viktigt verktyg för arbetsplatser att få en bild av hur det interna jämlikhets- och inkluderingsarbetet faktiskt fungerar och upplevs internt. Samtidigt får företag som når bra resultat ett validerat argument för sin rekrytering”, säger Frida Hasselblad, vd för Make Equal, i pressmeddelandet.

Över 1000 företag har betygsatts

Equality Check lanserades i december 2019 av Marie Louise Sunde och Isabelle Ringnes. Totalt har de fått in över 5000 omdömen om fler än 1000 arbetsgivare sedan lanseringen. Av dessa finns i nuläget 200 arbetsgivare publicerade på plattformen, detta då det krävs att minst 5 personer har utvärderat samma arbetsplats.

Nu hoppas Make Equal att verktyget ska vara till hjälp för både arbetsgivare och anställda i Sverige som vill arbeta för mer inkluderande arbetsplatser. 

“Transparens och jämlikhet kommer bli allt viktigare för arbetsgivare att ta på allvar. Det här verktyget möjliggör för enskilda arbetstagare att göra sin röst hörd för jämlika arbetsplatser. Dessutom finns en sökmotor som hjälper den som vill hitta sin nästa arbetsplats att säkra att den framtida arbetsgivaren är schysst och inkluderande”, säger Frida Hasselblad.

Läs mer