Niklas Zennströms bolag Atomico blir ny partner till startuphubben SUP46

AtomicoSUP46

Sanna Wolf-Watz

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

Skypes medgrundare Niklas Zennströms företag Atomico som tidigare gjort investeringar Stockholmsbaserade startups som Klarna, Wrapp och Truecaller ska nu bidra med nätverk och kontakter till Sup46s 54 nystartade företag.

Tanken med den nya postionen som Investor Partner är att Atomico ska få bättre tillgång till Sup46:s företag.

“De har möten med fem av våra startups just nu”, säger Jessica Stark som är vd för Sup46

Atomico kommer också att kunna utnyttja Sup46s lokaler när de är på plats i Stockholm.

“Vi tar ofta emot internationella investmentbolag när de vill träffa våra företag, men vi tycker att det är roligt att Atomico vill ta det ett steg längre”, säger Jessica Stark.

Hon berättar att företaget fick kontakt med Atomico i samband med att Sup46 firade sitt ett års-jubileum i november förra året och delade ut ett pris till Niklas Zennström.

“Han kom hit och tyckte att vi hade en intressant verksamhet. Efteråt hörde Atomico av sig för att se hur vi skulle kunna samarbeta tillsammans.”

Sup46 har tre andra internationella partnerföretag sedan tidigare och Jessica Stark säger att möjligheten för de mindre företagen att nätverka och träffa investerare är det som medlemsföretagen brukar lista som största fördelen med bolaget.

“Och det är viktigt för stora investerare också. De måste få träffa små företag med intressanta idéer för att kunna hitta nästa Skype”, säger Jessica Stark.

Läs mer