Skapa en podd för ditt företag – tillsammans med radiostjärnorna

Breakit podcast Breakit Crash Course
Skapa en podd för ditt företag – tillsammans med radiostjärnorna

Breakit

Breakits podd-expert ska lära nybörjaren utan tekniska förkunskaper att göra en podcast som låter proffsig.

Den rutinerade radio- och poddskaparen Katarina Andersson har uppdrag från en mängd tungviktare i ryggsäcken. Med reportage och serier i Sveriges Radio och poddar för allt från RFSU till Kungliga Hovet har hon hörts lite här och var. Breakit-läsaren känner säkert igen henne från Breakits egna podd. 

Nu ska Katarina Andersson, tillsammans med radiolegenden Kjell Eriksson och Breakit Crash Course, lära ut hur poddskapandet egentligen går till i en ny digital kurs (just nu till halva priset).

“Vi ska gå igenom allt från mikrofonteknik och vilka program man kan använda för att göra en enkel podcast, till hur man ska få det att låta kul och intressant. Det är viktigt att veta hur man håller kvar en lyssnare. Jag hör så många poddar som skulle kunna bli bättre med rätt enkla medel”, säger Katarina Andersson. 

Tanken med kursen är att ge företag en ny kanal där de kan kommunicera med sina kunder. Under två timmar på onsdagen den 6 maj ska deltagarna få lära sig de delar som krävs för att skapa och lansera en podcast på några av de stora plattformar som finns idag. Teori ska blandas med praktiska övningar.

Vilka riktar ni er till med kursen, är det främst ledningen som vill veta om podd är något som företaget borde satsa på?

“Nej vi har också satt fokus på eldsjälar i företag. Det är oftast de som kommer att göra de roligaste poddarna, de som verkligen har något att berätta. Det kan exempelvis vara någon som gillar sitt jobb väldigt mycket och brinner för vad den gör”, säger Katarina Andersson.

Det finns mängder med poddar idag, är inte marknaden mättad?

“Uppenbarligen är den inte det. Siffrorna när det gäller poddlyssning går bara uppåt och det vi ska komma ihåg är att alla inte har upptäckt podd än i Sverige. Vi har många miljoner lyssnare kvar att håva hem.”

Anmäl dig till Breakits kurs “Gör en podcast för ditt företag – så kommer du igång” här. Just nu har vi halva priset på kursen!

Läs fler artiklar
LÄS MER