Sök

Tummen upp från Tillväxtverket – så kan du utbilda personalen under korttidspermitteringen

Breakit Crash Course

Breakit

Breakit

Krisen en möjlighet att höja kompetensen.

Korttidspermitteringar har varit på allas läppar sedan corona-utbrottet gjort att stora delar av näringslivet stannade av. 

I förra veckan hade över 40.000 företag ansökt om korttidspermittering för sin personal. Det omfattar över 220.000 personer som nu arbetar mindre än vanligt.

Men innebär det då att den som är permitterad ska ligga hemma på soffan och tittar på Netflix? Nej, Tillväxtverket vill att arbetsgivare uppmanar de anställda som just nu jobbar mindre att vidareutbilda sig.

Såhär skriver myndigheten på sin hemsida:

"Tillväxtverket ställer sig positivt till arbete med kompetensutveckling under arbetsbefriad tid, då näringslivets kompetensförsörjning är en avgörande tillväxtfråga på lång sikt." 

Alltså: Har du tvingats korttidspermittera dina anställda – eller är korttidspermitterad själv – så kan denna tid nyttjas till att vidareutbildning.

Breakit Crash Courses

Vi vill därför passa på att tipsa om Breakits onlinekurser, som handlar om allt från hur du skapar nya leads till hur ditt företag kan komma igång med en podcast.

En av de populäraste kurser vi haft hittills är Erik Modigs kurs om kundresan, som nu utvecklas till en mer djupgående, diplomerad kurs där du har möjlighet att bli ett growth marketing-proffs på fyra veckor.

"Både som anställd och som företagsledare jublar jag över att det går att använda korttidspermitteringen till vidareutbildning. På det här sättet kan vi komma ur corona-krisen stärkta med nya kunskaper och våra medarbetare kan utvecklas i linje med sina karriärmål", säger Camilla Björkman, vd för Breakit.

Se alla Breakits kurser här! 

Läs mer