Delivery Hero nästan fördubblade intäkterna i första kvartalet

Delivery Hero Mat på nätet
Delivery Hero nästan fördubblade intäkterna i första kvartalet

Niklas Östberg, vd Delivery Hero. Foto: Press

Finwire / Breakit

Återhämtar sig snabbt under krisen.

Den tyska matbudstjänsten Delivery Hero, med svenske Niklas Östberg som vd, ökade intäkterna med 92 procent till 515 miljoner euro under det första kvartalet.

Antalet order uppgick till 239 miljoner (125). Detta räknar in för en negativ påverkan på nio miljoner order från och med mitten av mars på grund av coronapandemin.

Bakgrunden till varför bolaget kunde prestera så starkt under kvartalet är tack vare nya restauranger och en snabb expansion mot livsmedelsleveranser.

”Den initiala negativa effekten från covid-19 hanterades snabbt och över 50 000 restauranger och 1 500 livsmedelsbutiker och andra lokala företag lades till under de sista tre veckorna av mars. Som ett resultat har Delivery Hero haft en snabb återhämtning och en betydande expansion av nya kunder, en ökning med tio procent sedan början av mars”, heter det.

Delivery Hero upprepar sina helårsprognoser. Det betyder intäkter på 2,4-2,6 miljarder euro (årstillväxt på 70 procent) och ett justerat ebitda på -14 procent till -18 procent.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER