Danska Peakon tar in 34 miljoner – siktet inställt på Sverige

Sunstone Capital Peakon HR
Danska Peakon tar in 34 miljoner – siktet inställt på Sverige

De fyra grundarna. Foto: Pressbild

Jonas de Lange

Reporter

Det danska databolaget får in kapital från det amerikanska riskkapitalboalget Sunstone och franska Idinvest Partners.

Det är denamerikanska techsajten Techcrunch som rapporterar att Peakon har tagit in 4 miljoner dollar, eller ungefär 34 miljoner kronor, i riskkapital.

Bolaget har utvecklat ett verktyg för att bolag ska kunna hålla koll på hur de anställda mår. Genom regelbundna enkäter med de anställda kan HR-chefer och bolagets ledning få en tydligare bild av hur personalen trivs på jobbet.

Syftet för bolagen att använda verktyget är att bli bättre på att identifiera när nyckelpersoner håller på att söka sig till andra jobb.

“Vi vill ge lika sofistikerade analysverktyg och vetenskapliga metod till HR, som de man använder för att hanterar ekonomin och kunderna,” säger Dan Rogers, medgrundare av Peakon.

Ett bolag som använder verktyget är det tyska matkassebolaget Delivery Hero, som leds av svensken Niklas Östberg. På den svenska marknaden har Peakon bland annat PR-byrån Chimney som kund. Och framöver kommer bolaget att öka expansionstakten.

“Våra planer framåt är att fortsätta arbeta aktivt mot den svenska marknaden då vi redan från början för ett år sedan har sett Sverige och i synnerhet Stockholm som en marknad med många progressiva, datadrivna och snabbväxande bolag”, säger Peakons svenska affärsutvecklare Gustav Jonsson och fortsätter:

“Investeringen vi har fått in nu kommer att användas till fortsatt internationell expansion i termer av sälj och marknad, samt att fortsätta produktutveckla Peakon i ännu snabbare takt.”

Bolaget grundades i december 2014 och har inte presenterat några omsättningssiffror.

Läs fler artiklar
LÄS MER