Efter gårdagens miljoninvestering – nu vill Antlos ta in det tiodubbla

Antlos

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Den svensk-backade båtuthyraren vill ta in 30 miljoner kronor i riskkapital – och flaggar nu för en flytt från Italien.

Igår kunde vi berätta att Venedigbaserade Antlos, som vill göra båthyrandet lika enkelt som att beställa en bil via Uber eller en bostad via Airbnb, tagit in nytt riskkapital från svensken Ulf Ljunggren. Totalt rörde det sig om 2,8 färska miljoner in i bolaget, vilket bland annat ska användas till att öppna upp ett kontor i Sverige.

Men förhoppningen är att det ska komma in mer pengar än så till bolaget.

I en intervju med Bloomberg bekräftar grundaren Michelangelo Ravagnan att bolaget behöver 3 miljoner euro, motsvarande 28 miljoner kronor, för att ta bolaget till ”nästa nivå”.

Enligt Ravagnan är det däremot svårt att resa den typen av kapital i Italien. Under det senaste decenniet har det ”enbart” investerats motsvarande 160 miljoner kronor i bolag kopplade till den italienska startuphubben H-Farm, där Antlos idag sitter.

”Vi skulle vilja sitta kvar på H-Farm, men det ser ut som att vi kommer behöva flytta”, säger Michelangelo Ravagnan till Bloomberg.

Enligt Michelangelo Ravagnan kan det bland annat kopplas till att de amerikanska och brittiska riskkapitalbolagen föredrar att befinna sig nära ”sina” startups. 

”Investerare vill hjälpa dig med management, personalfrågor och kommersiella samarbeten. Vi måste flytta för att hamna närmare”, säger Michelangelo Ravagnan.

Huruvida det nya Sverigekontoret kan kopplas till jakten på riskkapital framgår däremot inte.

Mellan åren 2012 och 2014 investerades det motsvarande 2,4 miljarder kronor i italienska startups. Det kan jämföras med de 8,6 miljarder kronor som pumpades in i det svenska techsegmentet – enbart under 2015.

Läs mer