Få guidning av experten – så ska ledare agera i svåra situationer

BreakitLedarskapkrishantering

Breakit

Breakit

Delar med sig av sina råd för hur ledare ska arbeta för att klara sig igenom coronakrisen.

Många entreprenörer har på allvar fått uppleva hur det är att driva företag i en krissituation i samband med coronavirusets utbrott i världen. Men vad krävs egentligen för att lyckas som ledare under svåra situationer? 

Det har du chansen att lära dig när Breakit bjuder in ledarskapsexperten David Ol-Lars, med erfarenheter från både polisen och nationella insatsstyrkan, för en digital kurs nu på onsdag den 22 april (Obs – först till kvarn!)

David Ol-Lars har tidigare varit en del av Breakit expertpanel som hjälpte läsare att få svar på frågor i början av coronakrisen. Nu bjuder Breakit in till en föreläsning där deltagarna kommer att få ta del av både föreläsningar och grupparbete – dessutom får alla som går kursen 30 minuters personlig coachning.

“Vi kommer att täcka ett stort område på hyfsat kort tid. Deltagarna på kursen kommer att få reflektera över sitt egna ledarskap, liksom få ta del av underbyggda teorier. Förhoppningarna är att deltagarna ska skaffa sig insikter som får organisationen att fungera bättre under de här förutsättningarna”, säger David Ol-Lars, vd på utbildningsbolaget Practise.

Tanken med kursen är att sätta teorierna i ett sammanhang med den kris som pågår i samhället just nu. Men eftersom att de flesta företag också har specifika problem för just dem kommer deltagarna också att få en personlig uppföljning.

David Ol-Lars berättar att det finns flera viktiga saker som ledare måste göra för att kunna hantera krissituationer på ett bra sätt.

“En sak som många ofta glömmer bort är att skapa sig en målbild. Alla vet att den är viktig, men den glöms likväl lätt bort. Man glömmer också att bygga upp olika scenarion, vad innebär det egentligen att ha koll på läget?”, säger han och fortsätter.

“Man kan inte fatta bättre beslut än lägesbilden man har.”

På kursen kommer deltagarna bland annat att få lära sig hur man skapar en lägesbild, sätta mål och vilka faktorer som leder till framgångsrikt ledarskap – men också att hantera sin egna stress och oro.

Anmäl dig nu – det finns bara 25 platser och först till kvarn gäller!

Läs mer