Spiltans styrelseordförande Ulf Geijer död

Spiltan riskkapital

Finwire / Breakit

Investmentbolaget Spiltan meddelar att styrelseordförande Ulf Geijer har gått bort efter en lång tids sjukdom. Han blev 66 år gammal.

Har var ordförande sedan 2010 och del av styrelsen sedan 2002. Han har också varit del av styrelserna i Spiltans fastighetsbolagsinvesteringar Vestigia och Kuststaden.

"Det är med stor sorg som jag har tagit emot beskedet. Ulf har alltid varit tillgänglig för mig som vd och bidragit med goda råd. För mig har han varit ett ovärderligt stöd och bollplank under många år och jag kan inte med ord beskriva hur saknad han är", säger Per H Börjesson, vd för Spiltan, i ett pressmeddelande.

Ulf har tidigare meddelat att han inte skulle ställa upp för omval, på grund av sjukdomen. Valberedningen har föreslagit Kasper Ljungkvist till posten som ny ordförande.

"Kasper har varit med i Spiltans styrelse sedan 2005 och har en lång bakgrund som entreprenör och investerare i både onoterade och noterade bolag. Han kommer även att vara tillförordnad ordförande fram till årsstämman", skriver bolaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER