Spel-startup får in 8 miljoner i kapital - nu är de redo att lansera

Battleriff Gaming
Spel-startup får in 8 miljoner i kapital - nu är de redo att lansera

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Göteborgs-bolaget Battleriff Gaming avslutar såddrunda.

Marknaden för e-sport växter så det knakar. En färsk rapport från undersökningsbolaget Newzoo spår att industrin globalt kommer att vara värd närmare 4 miljarder kronor - en ökning med 43 procent jämfört med fjolåret. 2019 tror Newzoo att e-sporten omsätter över 9 miljarder kronor.

Den kraftiga tillväxten är något som Göteborgs-baserade Battleriff Gaming nu försöker att kapitalisera på. Battleriff Gaming har utvecklat en plattform där e-sportare kan tävla mot varandra om riktiga pengar.

Med hjälp av en såddrunda bland privata investerare på motsvarande dryga 8 miljoner kronor ska bolaget gå ut på marknaden med sin produkt.

”Vi går nu in i en intensiv period där vi lanserar plattformen i en publik beta-version. Den tidigare finansieringen har gjort det möjligt för oss att bygga upp ett team”, säger bolagets vd Mathias Lindmark i en kommentar.

Ungefär hälften av pengarna kommer från en liten grupp av ”kvalificerade investerare” som tidigare byggt framgångsrika företag, skriver Battleriff Gaming i ett pressmeddelande utan att namnge vilka investerarna är.

Efter nyemissionen kommer bolaget ha 93 aktieägare.

”Målet med vår första såddrunda var att slutföra den första produktutvecklingsdelen, skapa uppmärksamhet bland användarna och etablera varumärket. Nu känner vi oss säkra på att vi kan fortsätta att uppnå våra uppsatta mål även under detta år”, säger bolagets operativa chef Antony Sastre.

Battleriff Gaming grundades 2014 under namnet E Sport Challenge AB och har sitt kontor på startup-huben G-Lab21.

Läs fler artiklar
LÄS MER