Se upp tonåringar! Nu kliver pensionärerna in i e-sporten

e-sport Gävle
Se upp tonåringar! Nu kliver pensionärerna in i e-sporten

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Sofia Honungsmåne

Reporter

I Gävle har intresset för e-sport väckts bland stadens pensionärer. Nu vill de lära sig att spela Counter-strike, World of Warcraft, schack och bridge på sina datorer, plattor och mobiler.

Det skriver Arbetarbladet.

I höstas beviljades föreningen Gävle-Dala e-sportförbund pengar från Gävle kommun för ett projekt som ska få tjejer och pensionärer i Gävle att börja spela e-sport. Andreas Jonsson, ordförande i föreningen, ordnade i tisdags ett informationsmöte tillsammans med Gävle kommun. De hade räknat med att cirka 20 pensionärer skulle vara intresserade, men det kom närmare 100.

"Jag ville göra detta från första början för att min mamma gillar e-sport. E-sport är ju all form av sport som är elektronisk där du kan spela mot någon annan. Det kan handla om fotboll, strategispel, bridge eller schack, bara det är digitalt så är det e-sport", säger Andreas Jonsson till Arbetarbladet.

Frågorna från publiken var många under mötet. Vissa ville ha en grundläggande datautbildning och en del av deltagarna undrade varför de skulle hålla på med e-sport.

Läs fler artiklar
LÄS MER