Sök

Maträddarappen Karma permitterar merparten av sina anställda

Karma

Elsa Bernadotte, medgrundare och COO Karma. Foto: Press.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Maträddarappen Karma gjorde sin bästa månad någonsin i mars. Men nu permitterar bolaget merparten av sina anställda.

Restaurangbranschen går just nu på knäna och Breakit har den senaste tiden rapporterat om både lyxkrogar och hamburgerkedjor som är i ekonomisk kris. 

Karma samarbetar till största delen med restauranger och säljer överbliven mat, som ändå ska slängas, till sina användare genom en app till ett lägre pris. 

Bolagets medgrundaren Elsa Bernadotte berättade nyligen för Breakit om hur coronakrisen fått bolaget att tänka om och satsa på flera helt nya affärsidéer – bland annat matboxar, hemleveranser och möjligheten att ge dricks genom appen. 

“Det här är extrema tider och vi måste agera snabbare än tidigare”, sa hon då. 

Elsa Bernadotte berättade även att affärerna i mars, trots krisen, gått som tåget och att bolaget gjorde sin bästa månad någonsin.

Men i slutet av förra veckan stod det ändå klart att bolaget permitterar större delen av sina anställda. Det rapporterar Di Digital.

”I och med att vi inte vet hur corona kommer att påverka marknaden och oss på lång sikt vill vi ta det säkra före det osäkra. Vi är inte lönsamma än på månadsbasis så det lönar sig nog att vara försiktig på kostnadssidan”, säger bolagets vd Hjalmar Ståhlberg Nordegren till Di Digital.

Karma har idag cirka 70 anställda och eftersom bolaget inte har kollektivavtal måste de permittera 70 procent av dem. 

”Om vi hade kunnat permittera färre hade vi säkert gjort det, vi har ju inget minskat behov för arbete i dessa tider med alla nya projekt”, Hjalmar Ståhlberg Nordegren till Di Digital.

Karma omsatte 3,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på 27 miljoner kronor under 2018. Förra årets bokslut är ännu inte klart. Bolaget backas bland annat av Kinnevik och Electrolux.

Hör Elsa Bernadotte om hur Karma hanterar coronakrisen i Breakits podcast.

Läs mer