Nu får Malmö ett eget techevent – biljetterna såldes slut direkt

Startups Live Malmö startups
Nu får Malmö ett eget techevent – biljetterna såldes slut direkt

Foto: Maria Eklind/Flickr/Sara Lindh/Press.

Sara Lindmark

Reporter

Den 8 februari öppnas dörrarna till Startups Live - eventet som ska göra Malmö och Skåne tydligare på startupkartan.

Det är regionens första egna techevent och intresset har varit så stort att arrangörerna är i behov av en större lokal. Evenemanget äger rum på konferenshuset Malmö Live och lokalen har en gräns på 250 personer.

“Den passerade vi snabbt, intresset har klart varit över förväntan vilket säger något om hur mycket det här behövs. På 24 timmar hade vi över 200 anmälningar och vi har 100 personer på väntelistan. Vi försöker få till en större lokal på Malmö Live för vi vill att alla som vill ska kunna komma,” säger Gabriella Olsson, utvecklingsansvarig på Malmö Startups.

Organisationen Malmö Startups är sprungen ur idén att det behövs en gemensam startupcommunity i Skåne. Initativtagare är Hampus Jakobsson, entreprenör och ängelinvesterare och Joel Larsson, affärsutvecklare på Minc och programansvarig för Fast Track Malmö.

“Syftet med eventet är att samla alla som är intresserade av startups och berätta vilka olika initiativ som finns i regionen. Det är gratis för alla, och vi vill gärna att studenter ska kunna komma dit och ställa frågor och att fler överlag ska få upp ögonen för vad en startup är,” säger Gabriella Olsson.

Fredrika Gullfot från Simrisalg kommer att intervjuas på scen liksom grundarna av Leadwizards. Nyligen skrev vi att det är ett av bolagen som antagits till acceleratorn Fast Track Malmö. Utöver det kommer aktörer som inkubatorn Minc i Malmö, Ideon Science Park i Lund, acceleratorn Think i Helsingborg och Mindpark i Helsingborg finnas på plats.

“Svenskar är dåliga på att skryta om vad de är bra på och det är extra mycket så här nere. Folk vågar inte prata om allt fantastiskt som händer i regionen. Malmö nämns ofta i negativa sammanhang i media så vi känner att vi vill lyfta fram allt positivt som händer här,” säger Gabriella Olsson.

Förhoppningen är att Startups Live ska bli ett årligt återkommande och växande event.

Läs fler artiklar
LÄS MER