101 konkurser i handeln under coronakrisen – här är de största

Mode
101 konkurser i handeln under coronakrisen – här är de största

Foto: Jessica Gow/TT.

Towe Boström

Reporter

"Nu accelererar det eftersom vi inte är ute och rör oss på stan längre", säger UC:s Richard Damberg.

101 stycken. Så många företag inom detaljhandeln har gått i konkurs sedan 1 mars, rapporterar Market.

Krisen har slagit mot många handlare som var hårt pressade redan innan corona kom. Många har gått i konkurs, befinner sig i rekonstruktion eller vidtar andra åtgärder för att överleva. Konkurserna berör totalt närmare 240 butiker med över 700 anställda som drabbats. 

"Kläder och sällanköp i allmänhet har det allra tuffast och så var det redan innan coronakrisen slog till. Nu accelererar det eftersom vi inte är ute och rör oss på stan längre", säger Richard Damberg, ekonom på UC. 

Här är de största detaljhandlarna (sett till omsättning) som gick i konkurs 1 mars - 6 april, enligt Markets sammanställning. 

Lund Fashion AB: Mellby Gård-ägda Lund Fashion drev märkena Flash och Dea Axelssons. Bolaget omsatte 430 miljoner kronor med en förlust på 21 miljoner kronor i det brutna räkenskapsåret som avslutades i juli förra året.

Joy Shop AB: Drev klädkedjan Joy. Omsatte 238 miljoner kronor med ett minusresultat på 43 miljoner kronor i det brutna räkenskapsåret som avslutades i augusti förra året.

Holland & Barrett Sweden AB: Omsatte 61 miljoner kronor med ett minusresultat på 19 miljoner kronor för det brutna räkenskapsåret som avslutades i september förra året.

The Shirt Factory AB: Omsatte 47 miljoner kronor med ett minusresultat på 2 miljoner kronor under 2018.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER