Tibber backas av Petter Stordalen – växer i rekordfart

Tibber El
Tibber backas av Petter Stordalen – växer i rekordfart

Petter Stordalen och Tibbers grundare Edgeir Aksnes och Daniel Lindén. Foto: Press

Caroline Englund

Reporter

Det digitala elbolaget Tibber, som bland annat backas av Petter Stordalen, växer i rekordfart och ökade omsättningen med 250 procent förra året.

Det svensk-norska elbolaget Tibbers affärsidé går ut på att hjälpa människor att handla el så billigt och klimatsmart som möjligt. Detta med hjälp av en tjänst som automatiskt köper energi till de bästa priserna från gröna elproducenter. Tanken är att användarna genom Tibbers app också ska få bättre kontroll över sin egna energikonsumtion.

Bolaget har lockat investerare som Petter Stordalen, den amerikanska riskkapitalfonden Founders Fund och svenska Wellstreet. Stordalen ska ha investerat cirka 26 miljoner kronor i bolaget.

Förra året omsatte Tibber 260 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 74 miljoner kronor 2018. Tillväxten landar därmed på 250 procent.

Bolaget gjorde en förlust på 22 miljoner kronor efter skatt. 

“Den viktigaste drivkraften för oss är att ge konsumenten makt att använda energi på ett smartare och mer hållbart sätt. Därför är det fantastiskt kul att se att det också är en av de främsta anledningarna till att vi växer, och på sikt är det också en viktig faktor för att kunna möjliggöra skiftet till enbart hållbara energikällor”, säger Edgeir Vårdal Aksnes, grundare av Tibber i ett pressmeddelande. 

Tibber finns idag i Sverige, Norge och Tyskland och framåt är det i huvudsak den europeiska marknaden som är i fokus.

Även nu under corona-krisen växlar bolaget upp, och anställer 15 nya personer för att möta ökad efterfrågan.

"Vi ser det som vårt uppdrag att vara med i att skapa förutsättningar för en mer hållbar framtid och den centraleuropeiska marknaden är ett steg i rätt riktning för att möjliggöra det”, säger Edgeir Vårdal Aksnes i ett pressmeddelande. 

Läs fler artiklar
LÄS MER