Footway köper Sportamore – affären i hamn

Sportamore Footway e-handel
Footway köper Sportamore – affären i hamn

Tobias Blixt

Reporter

Sportamores aktieägare har accepterat budet.

Det var i mitten av februari i år som e-handelsjätten Footway lade ett bud på konkurrenten Sportamore, till en värdering av cirka 439 miljoner kronor. Nu är affären i hamn, meddelar Footway i ett pressmeddelande.

När tidsfristen för att acceptera budet löpte ut den 3 april hade cirka 95,9 procent av ägarna i Sportamore accepterat budet. Affären har också fått grönt ljust av konkurrensverket.

När Footways vd Daniel Mülbach i februari kommenterade affären så berättade han diskussionerna om ett uppköp hade gått fort fram.

"Det har gått snabbt. Jag var nere i Eskilstuna och tittade på deras automatiserade lager och där och då började vi diskutera", sa han då:

"Vi räknar med att spara 100 miljoner årligen på att slå ihop bolagen."

Köpet sker genom en kombination av kontanter och aktier i Footway och de aktieägare som inte accepterat budet får förlängd tidsfrist till den 17 april. Samtidigt påbörjas också processer för tvångsinlösen av de återstående aktierna i Sportamore och en avnotering av aktierna från Nasdaq Stockholm.

Bolagen har tidigare kommunicerat att Sportamore blir ett dotterbolag till Footway.

Aktieägare får i samband med försäljningen 46,40 kronor per aktie för 67 procent av sitt innehav och 2,5 stamaktier av serie B i Footway per aktie för resterande 33 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER