Sök

Slush 2020 ställs in på grund av corona – vill fokusera på andra initiativ

SlushEventCoronaviruset

Miki Kuusi är grundare till Wolt och techfestivalen Slush. Foto: Jussi Ratilainen/Slush Media

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Hade det varit ansvarslöst att bortse från eventuella ekonomiska konsekvenser."

Arrangörerna bakom Slush, norra Europas största tech- och startup-event, väljer att ställa in sitt event i november. Beslutet har tagits som en direkt följd av coronaviruset. Det meddelar organisationen i ett pressmeddelande.

Slush vd Miika Huttunen skriver i mejlet att man istället vill fokusera på att hjälpa startups på andra sätt. 

“Den här förändringen kommer kanske som en överraskning, men för oss är det här det enda ansvarsfulla valet att ta eftersom att Slush-communityts hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet. Dessutom hade det varit ansvarslöst att bortse från eventuella ekonomiska konsekvenser, inte bara för Slush, utan också för våra partners, leverantörer och besökare om vi skulle ha tvingats avbryta evenemanget närmare november”, skriver han.

Enligt pressmeddelandet kommer organisationen att utforska nya sätt att hjälpa startups. Det handlar exempelvis om att koppla samman startups med investerare och att hjälpa till att hitta olika typer av samarbeten med övriga näringslivet.

Slush kommer också att fortsätta med sitt utbildningsprogram Slush Academy. Mindre event som kan arrangeras på hösten finns också på agendan, beroende på hur pandemin utvecklas.

“Våra tankar finns hos alla som har påverkats av COVID-19-pandemin runtom i världen”, skriver Miika Huttanen.

Slush hade över 20.000 besökare förra året.

Läs mer