Sök

Bankutmanaren Lunar säkrar 200 nya miljoner

LunarfintechBank

Ken Villum Klausen, grundare Lunar, och Tuva Palm. Foto: Tor Johnsson

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Förbereder större nylansering i Sverige.

Den danska digitala bankutmanaren Lunar har säkrat ytterligare 200 miljoner kronor i sin senaste investeringsrunda. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Sedan augusti 2019 har bolaget tagit in totalt 460 miljoner kronor i nytt kapital.

“Vi är glada över att ha kunnat utöka vår senaste finansieringsrunda och stärka Lunars ställning i de nordiska länderna. Vår vertikala strategi med fokus på Norden som marknad, gör att vi kan gå djupt in i bankinfrastrukturen”, säger bolagets grundare och VD Ken Villum Klausen.

Kapitalet i den senaste rundan kommer från Greyhound och Socii Capital, även David Helgason grundaren av Unity Technologies finns med i rundan och kliver in som ny investerare.

Nystart i Sverige

Bolagets app har redan funnits i Sverige sedan tidigare, men planerar en större nylansering inom kort.

“Vi arbetar mycket mer intensivt i Sverige och kommer att lansera Lunars bankapp på nytt för att bli ett riktigt alternativ till traditionella banker. Vi kommer att ge våra svenska användare tillgång till investeringar, besparingar, lån och en uppgradering av funktioner i nästa fas”, säger Ken Villum Klausen.

I Lunars styrelse sitter idag Henning Kruse Pedersen, tidigare vd för Nykredit, Tuva Palm, tidigare CTO för Nordnet Bank och produktchef på Klarna, Gary Bramall, CMO i Zoopla och Lars Andersen, partner i Seed Capital. 

Nu kliver också Ole Mahrt in i styrelsen. Han har tidigare varit produktionschef på Monzo.

Läs mer