Gick in i väggen - nu får hans anti-ångestapp sitt genombrott

Breakit - Gick in i väggen - nu får hans anti-ångestapp sitt genombrott

David Brudö, vd och medgrundare Remente.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

En stjärncoach, en minnesexpert och ett par tunga affärsänglar backar upp Fyndiq-grundaren David Brudös nya bolag Remente.

Sannolikt har aldrig så många velat bli entreprenörer som nu. Ett fritt och kreativt liv med möjlighet att bli förmögen lockar många att starta eget. Men det är få som talar om baksidorna av livet som entreprenör.

”För mig var det ett självförbrännande liv. Jag sprang varje dag ett mentalt maratonlopp utan att vara tränad för det”, säger David Brudö.

Han har varit med och startat flera framgångsrika företag som e-handelsbolaget Fyndiq och reseklubben Destly. Tempot har alltid varit högt och till sist kraschlandade David Brudö mentalt.

”Jag mådde piss, trots att jag egentligen hade allt jag behövde, en fantastiskt familj, tak över huvudet och vänner”, säger David Brudö och fortsätter:

”Ändå var jag konstant orolig, ångestfylld och stressad över jobbet”.

David Brudös räddning blev en psykolog. Men samtidigt som han mådde bättre öppnades han ögon för hur stort problem den mentala ohälsan är i Sverige.

”Det är den vanligaste anledningen till sjukskrivningar men många har helt enkelt inte råd att söka professionell hjälp”, säger David Brudö, som ville göra något konkret åt problemet.

Hans lösning blev en app som kan fungera som ett slags mentalt gym på nätet.

”Vi vill demokratisera det mentala välbefinnandet. Med vår app kan vem som helst få hjälp att träna sig mentalt innan man riskerar att bli dålig på riktigt”, säger David Brudö.

Appen heter Remente och smyglanserades i våras. Intresset för appen har tagit fart på allvar efter jul och nu i helgen toppade Remente kategorin ”hälsa och motion” före bland annat Runkeeper och Lifesum.

”Det har rasslat till på riktigt senaste dagarna och vi har uppemot 1000 nedladdningar per dag. Vi har börjat marknadsföra appen i bland annat Facebook och konverteringen är klart billigare än vi budgeterat med”, säger David Brudö.

Till sin hjälp att utveckla appen har han bland annat tagit av den populära coachen och föreläsaren Kjell Enhager och minnesexperten Idriz Zogaj som bland annat är känd för att lett svenska minneslandslaget (jo, det finns faktiskt ett sådant!) till VM-guld.

Remente backas också upp av flera namnkunniga investerare som Mikael Pawlo (medgrundare till spelsajten Mr Green) och Sam Bonnier (en av Fyndiqs större ägare).

”Vi har tagit in drygt 4 miljoner kronor så här långt men nu är vi på jakt efter ytterligare ungefär 10 miljoner kronor. Målsättningen är att på sikt bli världsledande inom vårt segment”, säger David Brudö.

Det är gratis att ladda ner appen men inne i appen går det att gradera upp sig till en premiumversion som kostar mellan 58 och 95 kronor i månaden, beroende på hur länge kunden knyter upp sitt abonnemang. Hittills har 18.000 personer laddat ner appen, uppger David Brudö.

Läs fler artiklar
LÄS MER