Elly pistol stärker kassan – "Ska växa med 100 procent i år"

Elly Pistol ehandel handel
Elly pistol stärker kassan – "Ska växa med 100 procent i år"

Foto: Ellypistol/Istockphotos.

Towe Boström

Reporter

Siktar på tillväxt i pressade tider.

E-handelsbolaget Elly pistol designar kläder och modeprodukter med fokus på streetstyle och har gjort sig kända för sina bomberjackor. De har byggt upp en stark närvaro i sociala medier och deras plagg har burits av en mängd influencers. 

Bland tidigare investerarna finns bland annat JNE Invest och BLCBX Investment Group.

Nu har Elly pistol stängt en nyemission på två miljoner kronor. Investerar gör bland annat Desifer, som hjälper startups att accelerera. De stöttar sedan tidigare även Airmee och Bynk. Utöver det har ett antal nuvarande och nya ägare också investerat.

Fedja Porobic, som arbetar som Head of Growth på Desifer, tar en operativ roll i Elly pistol. Målsättningen är att han ska hjälpa bolaget att driva vidare tillväxt.

”Nu med ett extremt kompetent team i ryggen finns det i rådande klimat stora möjligheter att förbättra kundupplevelsen online” säger Fedja Porobic i ett pressmeddelande. 

Samtidigt har även Elly pistol börjat se effekter av corona, enligt vd:n Peter Lenerius.

"Vi har fortsatt stor efterfrågan på våra produkter men har tyvärr fått problem med leveranser från våra fabriker vilket har gjort att försäljningen kommer påverkas negativt på kort sikt", säger Peter Lenerius. 

Han säger att bolaget fortfarande ser en stor efterfrågan i sin nisch, tränings- och streetwearkläder, samt att de enbart säljer online. 

"Så är vår förhoppning att vi fortfarande har möjlighet att växa kraftigt i år även om vi nu påverkas negativt på kort sikt", säger Peter Lenerius.

E-handlaren skänker även 50 kronor per order till forskning på corona. 

Under förra året landade Elly pistols omsättning på 4,4 miljoner kronor, med okänt resultat. Det är en minskning från 2018 får omsättningen uppgick till 7 miljoner kronor med ett resultat på minus 4,6 miljoner kronor 

"Initiala planen är att växa över 100 procent under 2020", säger Peter Lenerius.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER