Allt förändras av corona-utbrottet – så måste du tänka om

Breakit Crash Course
Allt förändras av corona-utbrottet – så måste du tänka om

Erik Modig.

Towe Boström

Reporter

"Det kan finnas aspekter nu som blir viktigare att titta på”, säger Erik Modig, expert på kundpsykologi.

Den pågående krisen har ritat om såväl samhället som näringslivet. Coronan har helt förändrat förutsättningarna för många företag och satt käppar i hjulen för de vanliga intäktsvägarna. 

Men det här är också ett bra tillfälle att se över och förbättra sina strategier. Det menar Erik Modig, som är experter på kommunikation och kundpsykologi. Han hjälper företag och entreprenörer att bättre förstå vilka mekanismer som driver kunden till köp – och vad du behöver göra för att nå dit. 

"I och med att det är en turbulent tid är det viktigt att man ser över hur ens kundresa ser ut för ens kunder. Du kanske behöver göra finslipningar, tona ned delar eller ta bort vissa saker?", säger Erik Modig. 

Nu när många medarbetare är hemma kan det finnas mer tid att diskutera och hitta nya möjligheter, när allt inte snurrar lika snabbt som vanligt. 

Det måste förändras

Ett exempel på saker som kan behövas tas med i beräkningen nu, i exempelvis bolagets kommunikation, är att allt blivit mycket mer digitalt i krisen.  

“Om du någonstans i kundresa har ett steg där du exempelvis säger ‘du kan hämta i butiken’ kanske det inte ska stå längre. Då ska man säga ‘det är digitalt’", säger Erik Modig. 

Detsamma gäller vikten av att betona exempelvis möjlighet till hemleveranser eller avbokningar i osäkra tider. 

“Många vill boka resor men är jättenervösa att det här ska fortsätta till hösten. Om du inte tagit upp att du har fri avbokning i höst kanske folk inte bokar. Det kan finnas aspekter nu som blir viktigare att titta på”, säger Erik Modig. 

Det, och mycket mera, kommer Erik Modig att prata om på måndag i kursen "Ta dig in i kundens hjärna – och skapa världens bästa kundresa"

Kursen är en del av vår nya satsning Breakit crash course. Vi har samlat en rad tunga och erfarna profiler som kommer att inspirera och utbilda er med nya insikter och viktiga verktyg. Kurserna är helt digitala och sträcker sig över två timmar, varvat med föreläsningar och övningar. Hela kurslistan hittar du här. 

Läs fler artiklar
LÄS MER