Välkommen till ett dynamiskt jobb i teknikens framkant

Välkommen till ett dynamiskt jobb i teknikens framkant

Från vänster: Lei Shi, Hari Krishnan och Galina Garpenståhl, på Northstream.

Att jobba på en mångsidig arbetsplats med kunder från hela världen är en dröm för många. Tre som gör just det är Galina, Hari och Lei på Northstream.

Northstream är en strategisk rådgivare till större företag och startups i gränslandet mellan affärs- och mobilteknik, branscher med extremt snabb teknisk utveckling och där det gäller att kunna hålla jämna steg med kundernas krav. Företaget är en internationell arbetsplats på flera sätt. Kunderna och projekten återfinns över hela jordklotet och omkring hälften av företagets anställda kommer från andra länder än Sverige. 

Galina Garpenståhl kommer ursprungligen från Bulgarien och valde att ta sin MBA vid Handelshögskolan i Stockholm. Ett par år efter examen kom hon i kontakt med Northstream och jobbar i dag som manager, där hon fokuserar inom områden som strategi, marknadsanalys och affärsutveckling för både stora företag och start-ups. 

”Det som tilltalade mig mest var att de kombinerar de två delarna management consulting och TMT-industrin (Teknologi, Media & Telekom). Det ger en möjlighet att specialisera sig. Jag har fått en möjlighet att jobba med såväl stora media- och telekomföretag som startups i vårt Upstream-program, där vi ger stöd åt mindre nystartade företag”, säger Galina.

Hon lyfter fram den positiva företagskulturen och platta organisationen men även den spännande blandningen av erfarna, smarta och resultatinriktade medarbetare, något som de andra instämmer i. 

”Det jag fastnade för var kulturen och människorna på företaget. Klimatet är vänligt och stöttande och lagandan är fantastisk, man byter kunskap och hjälper varandra”, säger Hari Krishnan som har sitt ursprung i Indien och hamnade i Stockholm efter studier och arbete i både USA och Barcelona. 

Hari har en gedigen erfarenhet inom telekom och internet, bland annat från AT&T:s forsknings- och utvecklingslabb i New Jersey. Han har nu jobbat på Northstream i tre år och att han trivs i den inspirerande miljön både i ”tech-huvudstaden” Stockholm och på företaget råder inget tvivel om. 

”Sverige är ett av de mest framskjutna länderna inom telekom. Startup-kulturen i Stockholm är världskänd och det finns investerare som underlättar för dessa företag. Det är en spännande och dynamisk bransch som är både utmanande och givande”, säger Hari. 

Deras kollega Lei Shi kommer från Kina och har en omfattande erfarenhet av forskning inom trådlös kommunikation. Han har bland annat en PhD inom telekommunikation från KTH och kom efter sina studier i entreprenörskap i kontakt med Northstream genom en bekant. Han jobbar sedan ett år tillbaka som Senior Management Consultant och uppskattar såväl variationen på projekten som att arbetet värdesätts och belönas. 

”Många projekt är mellan 2-3 månader, roliga och varierande uppdrag inom olika intressanta områden alltid i framkant rent tekniskt. Det känns som att jag lär mig nya saker hela tiden som man får en möjlighet att praktisera direkt. Detta gör att man aldrig hinner bli uttråkad, utan det är alltid utmanande och spännande. Ledningen är duktiga på att föregå med gott exempel och ge belöningar för väl utfört jobb”, säger Lei. 

Han poängterar att arbetet inte passar alla, men är man intresserad av mobilteknologi och vill lära sig om nya saker som händer inom branschen så är detta den perfekta arbetsplatsen.

”Vi håller oss alltid à jour om det senaste och nya ämnen. Gillar du en vänlig miljö och en dynamisk grupp av människor som har kul på sitt jobb så ska du söka dig hit”, avslutar Lei.

Sponsrade inlägg är en del av Breakits annonserbjudande. Inläggen skrivs inte av Breakits redaktion utan av kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till sales@breakit.se

Läs fler artiklar
LÄS MER