Bambuser ser ökat tryck på shopping via video under corona – "Vi får prioritera hårt"

Bambuser
Bambuser ser ökat tryck på shopping via video under corona –  "Vi får prioritera hårt"

Tobias Blixt

Reporter

Har landat flera tunga kunder på kort tid.

Videoteknikbolaget Bambuser har några tuffa år bakom sig. Bolaget var tidiga med teknik för livesänd video men lyckades aldrig få fart. Aktiekursen var länge på botten och bolagets siffror har varit allt annat än uppmuntrande. 

Men så i september förra året hände något.

Bambuser lanserade en ny tjänst för live shopping tillsammans med varumärken som Monki, Nakd och Caia Cosmetics. Tanken var att plocka över en kraftigt växande asiatisk trend till den svenska och europeiska marknaden.

Ett drag som av allt att döma verkar lyckat. 

Landat flera stora kunder

Aktiekursen har klättrat kraftigt uppåt och under de första månaderna 2020 har flera stora företag valt att använda sig av Bambusers live video-teknik. De senaste veckorna har starka varumärken som Kjell & Company, danska Babysam, Hemnet och Apotea tecknat avtal med bolaget.

“Nästan alla dialoger vi har haft med bolag som har blivit affärer nu var igång redan innan corona bröt ut. Sen vi lanserade i september har vi inte jobbat med uppsökande sälj alls, utan det har blivit en snöbollseffekt där varje kund vi har landat har lett till ytterligare 20 förfrågningar inom samma bransch”, säger Bambusers vd Maryam Ghahremani och fortsätter:

“Men tiden att signa ett avtal går mycket snabbare nu än innan corona. Utvecklingen mot att alla som tecknar avtal vill gå live imorgon, den sker med tanke på de rådande omständigheterna.”

Det finns ett större intresse för nu under coronaepidemin?

“Live-shopping är en makrotrend som har slagit stort i Asien, men coronaepidemin har gjort att företagen i västvärlden har anammat det snabbare. Det är ju en tuff tid för många företagare och vi är glada att äntligen ha en eftertraktad produkt som kan hjälpa många bolag i olika branscher. Vi ser nu att branscher som har ett stort behov av att ha en dialog med sina kunder i dessa tider kommer till oss.”

Planerar att ta in 100 miljoner

Maryam Ghahremani berättar att de hela tiden har haft en bra produkt och en makrotrend i ryggen, men att corona kom och höjde tempot. Men att de hela tiden har sett det här som framtidens sätt att shoppa på och att det är anledningen till att de velat ta in mer pengar, nyligen aviserades en runda på drygt 100 miljoner kronor, för att kunna växa snabbt. 

Men även om intresset enligt Maryam Ghahremani var stort innan så har antalet företag som kontaktar dem mer än fördubblats under den här perioden. Något som också gjort att de har fått kämpa för att hinna med.

“Vi är inte så många ännu, det är därför vi gör den här emissionen. Alla kan inte gå live när de vill gå live, vi får prioritera hårt. Det finns en prioriteringslista och vi jobbar efter bästa förmåga för att möta den enorma efterfrågan och vår målsättning är så klart att nya kunder ska gå live så fort som möjligt”, säger hon och fortsätter.

“Dessutom är det en bra och skalbar produkt där det kanske tar 3-4 dagar att sätta igång allt generellt. Men så kommer det också in kunder som Hemnet, som inte är en traditionell retailkund och där det krävs mer handpåläggning, då tar det längre tid för oss.”

Idag finns 27 anställda på Bambuser, samtidigt som fler ansluter nästan varje vecka. Om de fortsätter växa i samma takt så säger Maryam Ghahremani att personalstyrkan lär ha fördubblats under året.

Baserat på årets första månader, hur ser 2020 ut att utvecklas för er?

“Mycket mycket positivt.”

Under 2019 omsatte Bambuser 3,2 miljoner kronor, med ett minusresultat på närmare 20 miljoner kronor. Medeltalet anställda var 13 personer.

Läs fler artiklar
LÄS MER