Uppgifter: Ving kommer att permittera personal

Ving Resor Coronaviruset
Uppgifter: Ving kommer att permittera personal

Tobias Blixt

Reporter

Petter Stordalens resebolag planerar permitteringar enligt SvD Näringsliv.

Miljardären Petter Stordalens hotellimperium blöder pengar i spåret av coronavirusets framfart. Enligt rapporter tidigare i veckan förlorar hotellkedjan Nordic Choice för närvarande hela 250 miljoner kronor i månaden. Sedan tidigare har hotellkedjan också varslat 7.500 anställda.

Nu rapporterar SvD, i ett längre reportage om Petter Stordalen, att resebyrån Ving, enligt uppgifter till tidningen, kommer att permittera personal.

Petter Stordalen har i veckan även vädjat om ett räddningspaket till hela resebranschen.

”Det gäller hela landet, inte bara turistnäringen, vi är på väg mot avgrunden. Om vi inte löser problemen nu kan det få enorma konsekvenser”, sade han då.

Det var i oktober förra året som Petter Stordalen, tillsammans med olika riskkapitalbolag, köpte Ving från konkursade flygjätten Thomas Cook.

När Breakit träffade Petter Stordalen i mitten av februari för en intervju med Breakit Premium så hade coronaviruset börjat spridas i Kina. Däremot hade viruset ännu inte fått några stora konsekvenser för resebranschen.

“Det är en av de sakerna som du inte kan göra någonting åt. Det är alltid något som kommer. Du får uppmärksamma att det är ett problem och att det finns där, utan att sen fokusera för mycket på det. Om det får konsekvenser så får du i så fall hitta en alternativ plan”, sade han då.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER