Ny rapport: Spotify drar in mest pengar av alla appar i världen

Breakit - Ny rapport: Spotify drar in mest pengar av alla appar i världen

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Har det äntligen lossnat ekonomiskt för den svenska musiktjänsten?

Det är ingen tvekan om att Spotify är en extremt populär tjänst. Över 75 miljoner människor använder varje månad musiktjänsten och drygt 20 miljoner av dessa betalar dessutom för att göra det.

Men trots populariteten så läcker bolaget som ett såll rent ekonomiskt. I alla fall visar de senaste kända siffrorna från 2014 på detta faktum - förlusten växte med över 80 procent till dryga 1,5 miljarder kronor.

Men kanske kom vändningen under fjolåret? En granskning från undersökningsföretaget, App Annie, visar nämligen att intäkterna för världens tio största musiktjänster ökade med hela 320 procent under fjolåret jämfört med 2014.

App Annie har också tagit fram en lista över de appar, exklusive spelbolagen, som ifjol drog in mest pengar. Den listan toppas av Spotify före Line och Pandora. Spotifys starkaste regioner är USA (2:a), Storbritannien (1:a), Brasilien (1:a), Frankrike (6:a) och Tyskland (2:a).

Bland spelbolagen placerar sig ett annat svenskgrundat bolag högt. Det handlar förstås om King som med hjälp av sin storsäljare Candy Crush Saga placerar sig på andra platsen över de spelbolag som tjänade mest pengar på sina appar under fjolåret.

Läs här för att se hela listan över de apparna som drog in mest pengar 2015.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER