Prognosen: Krog-konkurserna ökar med över 50 procent i mars

UC Konkurser Corona
Prognosen: Krog-konkurserna ökar med över 50 procent i mars

Finwire / Breakit

Men e-handeln står stabilt.

UC bedömer att konkurser inom hotell och restaurang ökar 57 procent i mars jämfört med motsvarande period i fjol. Det visar bolagets konkursstatistik för 1-20 mars 2020.

UC ser ingen konkursförändring i andra branscher än, men konkurserna antas öka markant även i andra branscher, skriver UC i ett pressmeddelande.

"Vi är precis i början av en period med kraftiga konkursökning, men vi ser redan effekten inom hotell- och restaurangbranschen. Konkurserna inom segmentet antas öka med 57 procent i mars månad. Det här är små företag och med intäktsbortfall på 70 procent eller mer, låga marginaler och låga buffertar redan innan, och det kommer det bli en förödande utslagning i branschen. Vi befarar att många småföretagare med små marginaler slås ut nu när efterfrågan försvinner. Resebolag, musiker, fotografer, tillverkande företag, bemanning, transport är alla exempel på branscher som är hårt utsatta just nu", kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC.

Statistiken visar att e-handeln inte har missgynnats av samhällets nuvarande situation, utan står förhållandevis stabil.

UC:s ordinarie konkursstatistik uppdateras den 1 april.

Läs fler artiklar
LÄS MER