Tictail rekryterar - snor toppchef från en av USA-konkurrenterna

TictailEtsy

Foto: Pressbild/Tictail

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

E-handelsbolaget Tictail hämtar en ny produktchef från konkurrenten Etsy, och tar samtidigt in en marknadschef från bildtjänsten Shutterstock.

Svenska Tictail, som har skapat ett verktyg som låter vem som helst kränga prylar på nätet, fortsätter att rekrytera.

Bolaget anställer nu sin första marknadschef någonsin, Arjun Kapur. Han har tidigare jobbat på bland annat Shutterstock och sajtbyggarverktyget Squarespace. Han kommer nu att bli ansvarig för bolagets marknadsavdelning.

Tictail plockar dessutom in chefen för den konkurrerande e-handelsplattformen Etsys försäljarsupport, Eric Fixler. Han blir ny produktchef på Tictail.

“Under 2015 fokuserade vi på att bygga en bra plattform och ett starkt team. Vi växte från 45 till 70 anställda totalt på våra kontor i Stockholm och New York. Att talanger som Arjun (Kapur) och Eric (Fixler) vill vara med på resan är jättestort. Vi är på väg att ta ett jättekliv framåt som bolag och jag har aldrig känt mig mer säker på att det kommer gå bra”, säger Carl Waldekranz, vd på Tictail.

Det svenska bolaget växer stadigt och vi har tidigare rapporterat om att bolaget har öppnat en fysisk butik i New York. Dessutom platsade Carl Waldekranz själv på tidningen Forbes prestigelista 30 under 30, som en av fyra svenskar.

Bolaget omsatte bara 9 miljoner kronor under 2014 enligt den svenska årsredovisningen men bolaget har fått in över 250 miljoner kronor i riskkapital.

Läs mer