Storpost i Spotify till salu - kursen riskerar att bli lägre än i höstas

Breakit - Storpost i Spotify till salu - kursen riskerar att bli lägre än i höstas

Spotifys medgrundare Martin Lorentzon. Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Breakit

En aktiepost på cirka 1,5 procent av Spotify är ute till försäljning i den så kallade gråhandeln. Det säger Stefan Lundell i Breakits podcast.

Musiktjänsten Spotify är inte börsnoterad. Aktier i bolaget handlas dock ganska friskt på den privata marknaden, eftersom en del ägare som har varit med länge vill kliva av.

Bolagets vd Daniel Ek håller dessutom kvartalsvisa telefonkonferenser med investerare - precis som i ett noterat företag - vilket får en del aktörer på marknaden att referera till Spotify som ett "smygnoterat" företag.

Nu är 1,5 procent av bolaget till salu i denna så kallade gråhandeln. Det säger Stefan Lundell i senaste avsnittet av Breakits podcast. I den senast kända finansieringsrundan värderades Spotify till runt 75 miljarder kronor. Posten som nu är till salu är alltså värd över 1 miljard kronor.

"En intressant sak där är att värderingen på techbolag har sjunkit generellt sett senaste tiden. Det har inneburit att handeln med Spotify-aktier har blivit mindre livlig, samtidigt som värderingen på aktier som har sålts på andrahandsmarknaden har sjunkit med 10-20 procent jämfört med i höstas. Det ska bli intressant att se vad värderingen blir på den stora posten", säger han i podden.

Lyssna på hela avsnittet här.

Läs fler artiklar
LÄS MER