Daniel Ek hemlig storägare i Kry – värderingen rusar för nätläkaren

Kry riskkapital Nätläkare
Daniel Ek hemlig storägare i Kry – värderingen rusar för nätläkaren

Daniel Ek har investerat i nätläkaren Kry, där Johannes Schildt är vd. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Spotify-grundaren köpte in sig för 175 miljoner kronor i januari.

I januari tog nätläkaren Kry in 1,45 miljarder kronor i bolagets hittills största runda. Rundan leddes av den kanadensiska pensionsfonden Ontario Teachers. Dessutom deltog tidigare investerare som Index Ventures, Creandum och Accel i den nya rundan.

”.Vi är glada över att vi har hittat investerare som delar vår vision och kan se potentialen för denna bransch i hela Europa”, sa Johannes Schildt i ett mejl till Breakit då.

Och nu visar dokument som Di Digital har tagit del av att en av de investerarna är ingen mindre än Spotify-grundaren Daniel Ek. 

Köpt knappt över 2 procent av nätläkaren

Enligt tidningen ska han ha investerat via sitt Cypern-baserade bolag DGE Investments Limited. Vid rundan i januari köpte han cirka 2,2 procent av aktierna i Kry, en post som värderas till knappt 175 miljoner kronor. 

Vid rundan värderades hela Kry till knappt 8 miljarder när det nya kapitalet är inräknat. En ökning med 160 procent sedan senaste kända värdering från 2018.

Kry har växt snabbt sedan det grundades för lite drygt 5 år sedan. 2018 omsatte hela koncernen 234 miljoner kronor samtidigt som man gjorde en förlust på 250 mijoner.

"Det kostar att bygga bolag och vi fortsätter att investera i framtiden, fördjupar produkten på befintliga marknader och investerar i expansionen”, sa vdn Johannes Schildt till Breakit då.

Läs fler artiklar
LÄS MER