Coronaviruset blir fokusområde – när Breakit gör om sitt event Travel Tech

Breakit Resor Travel Tech
Coronaviruset blir fokusområde – när Breakit gör om sitt event Travel Tech

Olivia Lindström, eventchef på Breakit.

Breakit

"Det behövs en plats för att diskutera de här utmaningarna mer än någonsin."

Coronaviruset fortsätter att vara den stora snackisen på både på nyhetsmedier och bland folk på stan. Viruset har också fått stora effekter på näringslivet och många väljer just nu att ställa in event och möten, många företag låter sina anställda jobba hemifrån. Extra hårt drabbad är resebranschen, där vi på Breakit bland annat har rapporterat om att flygresor ställs in och att hotellen är hårt drabbade av minskade bokningar.

Mitt i denna kris har Breakit valt att styra om sitt event Travel Tech 2020 som går av stapeln den 6 maj. Eventet har vanligtvis ett fokus på resebranschens olika möjligheter och utmaningar, men i år kommer just coronaviruset och den kris som just nu drabbar branschen att uppmärksammas extra mycket.

"Så pass viktig fråga"

Ett beslut som enligt Olivia Lindström, eventchef på Breakit, togs på grund av de stora effekter som viruset förväntas få på reseindustrin i världen.

“Det här är en så pass viktig fråga inom branschen. Världsturismorganisationens (WTO) prognos visar att corona kan få antalet turister att minska på årsbasis för första gången sedan 2009. Vi tycker att det behövs en plats för att diskutera de här utmaningarna mer än någonsin”, säger hon. 

Har ni sett ett minskat intresse för eventet?

“Det är lite för tidigt att säga nu om intresset har svalnat. Men eftersom branschen står inför en kris så är det en rimlig tanke att intresset är lite lägre. Då vill man inte lägga lika mycket pengar på event.”

Löser problemen bättre tillsammans

Mycket fokus kommer att ligga på coronaviruset och Olivia Lindström lyfter fram att frågan kommer få utrymme inom alla programpunkter. Men det kommer inte att vara det enda eventet handlar om, även frågor som digitalisering och kundlojalitet kommer att lyftas upp och diskuteras.

“Vi kommer att ha det som ämne inom vissa delar av programmet och vi har gjort en del förändringar kring talarna som kommer att vara med på eventet. Vi söker också talare som är insatta i ämnet just nu. Men vi kommer också att ha föreläsningar som fokuserar på andra områden.”

Har ni fått några reaktioner på förändringarna?

“Det har trillat in lite fler anmälningar sen vi styrde om Travel Tech, så jag ser absolut ett intresse för den här frågan. Jag tror också att man kan lösa fler problem tillsammans än om alla sitter på varsin kammare och spånar om vad man kan göra själva.”

Ni räknar med att kunna genomföra eventet?

Vi kommer följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och om inte de varnar för det så kommer vi att köra på. Just nu diskuteras folksamlingar på 500 personer och uppåt, det kommer inte Travel Tech att beröras av så vi sitter lugnt i båten.”

Läs fler artiklar
LÄS MER