Vint byter spår - erbjuder sin plattform till gymbranschen

Vint
Vint byter spår - erbjuder sin plattform till gymbranschen

Louise Fritjofsson, vd Vint.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Grundaren Louise Fritjofsson finansierar nysatsningen med egna pengar.

Träningsappen har brottas med finansiella problem och ställde i somras in en ny finansieringsrunda efter att en investerare i sista stund dragit sig ur. Flera av medgrundarna har dessutom hoppat av men vdn Louise Fritjofsson har vägrat att ge upp.

Efter ett halvårs utvecklingsarbete har hon och nu skruvat om hela affärsmodellen. Tidigare vände sig Vint direkt mot konsumentmarknaden men nu är det istället gymen som är målgruppen.

”Vi var väldigt tidigt ute men nu är träningsmarknaden grymt överetablerad. Bara i Sverige känner jag till tre olika tjänster som nyligen lanserats”, säger Louise Fritjofsson och fortsätter:

”Det är gymmen som alla ska utmana men vi tänker tvärtom och ska istället hjälpa gymmen så att de slipper ge bort massa pengar till plattformarna”.

Planen är att erbjuda gymägarna den plattform som Louise Fritjofsson och de andra i Vint-teamet byggde upp under två år. 

”Många av gymmen jobbar med uråldriga system både för att hantera sin administration och när det gäller gränssnittet mot användarna. Där kan vi ge dem en extremt vass plattform”, säger Louise Fritjofsson.

Gymägarna som blir kunder kommer att betala en månadsavgift som baseras på hur många som använder tjänsten. I början av januari började den första pilot-kunden köra systemet - Göteborgsgymmet Viscus. Gymmens kunder laddar ned en app för Ios eller Android för att använda systemet.

”Nu ska vi rulla ut det här bredare i Sverige och på den amerikanska marknaden. Jag kommer ansvara för försäljningen både här och i Sverige”, säger Louise Fritjofsson som sedan något år tillbaka bor i San Franscico.

Bland Vints delägare finns några av Sveriges tyngsta techinvesterare, bland annat riskkapitalbolaget Creandum, men den här satsningen har Louise Fritjofsson finansierat ur egen ficka.

”Man kan väl säga att jag spär ut de andra ägarna just nu. För tillfället avvaktar vi med extern finansiering. det är jag och mina två medgrundare som kör nu. De närmaste halvåret har vi inga planer på att ta in mer kapital”, säger Louise Fritjofsson.

Läs fler artiklar
LÄS MER