Spotify köper upp två startups – vill vidareutveckla sin produkt

Breakit - Spotify köper upp två startups – vill vidareutveckla sin produkt

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Soundwave och Cord Projects slukas av den svenska musiktjänsten. Affären uppskattas vara värd runt 100 miljoner kronor.

Spotify meddelade idag att bolaget förvärvat två musikstartups: Cord Projects och Soundwave. Något förvärvsbelopp kommuniceras inte. men Soundware har till dags datum tagit in motsvarande 25 miljoner kronor och Cord Project knappa 20 miljoner kronor. Det indikerar att köpen totalt går loss på runt 100 miljoner kronor, spekulerar techsajten Venturebeat.

Förvärvet av bolagen innebär att de anställda på respektive startup kommer att börja arbeta som produktutvecklare på Spotify.

Så här kommenterar bolaget köpet.

”Köpet av bägge företagen kommer stärka Spotfifys övergripande strategi att skapa en underhållande och världsledande upplevelse för musikälskare. Båda teamen kommer att fokusera på produktutveckling och bygga vidare på Spotifys innovativa musikupplevelser”, säger bolaget i en mejlad kommentar till Breakit

Soundwave grundades 2012 på Irland och har utvecklat en teknik som ska göra det enklare för användare att hitta ny relevant musik. Appen har i dagsläget laddats ned 1,5 miljoner gånger.

Cord Projects är ett bolag som grundades så sent som 2014 i New York. Bolagets flaggskeppstjänst är en meddelandeplattform som låter användarna skicka ljudmeddelanden mellan varandra med bara ett klick. Tjänsten har idag cirka 1 miljon användare.

Läs fler artiklar
LÄS MER