Börshajen ställer in event i Globen på grund av virusoro

Börshajen
Börshajen ställer in event i Globen på grund av virusoro

Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Reporter

Finanseventet väntades locka över 13.000 besökare och hade talare som Cristina Stenbeck och Petter Stordalen.

Andra Farhad, även känd som Börshajen, väljer att ställa in sitt tänkta event Börshajen Academy i Globen. Finansevenemanget skulle ha gått av stapeln under torsdagen och väntades fylla arenan.

Det meddelar arrangören via sin hemsida och i sociala medier.

 “Det är med enorm besvikelse och sorg i hjärtat jag vill meddela att Börshajen Academy i Globen ställs in”, skriver Andra Farhad.

Det var bara förra veckan som en glad Andra Farhad meddelade att eventet var slutsålt (biljetterna var gratis) och att Globen skulle fyllas för att lyssna på gäster som Cristina Stenbeck och Petter Stordalen.

“För fyra år sen fick jag en idé om att hålla en gratiskurs i aktiesparande för vänner och bekanta. Jag fick tillgång till en liten lokal i Alby där jag höll i min första kurs för 15 personer. Efter det första kurstillfället bytte jag lokal en gång i månaden och ni växte och blev fler och fler och fler. Men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag någonsin ana att jag skulle stå här idag”, skrev hon på Instagram. 

Talare och besökare oroliga

Men glädjen verkar alltså ha blivit kortvarig. 

Idag kom nämligen beskedet att Andra Farhad ställer in eventet som skulle ha ägt rum den 5 mars. Anledningen är att många har visat en oro inför besöket, liksom att Folkhälsomyndigheten under måndagen valde att höja riskbedömningen för en spridning av Covid-19 från låg till måttlig.

“P.g.a. oro från besökare, talare och partners har jag under eftermiddagen fattat beslut om att ställa in Börshajen Academy i Globen nu på torsdag“, går det att läsa i ett inlägg på hemsidan som fortsätter:

“Jag och mitt team har jobbat dygnet runt och in i det sista för att detta ska bli möjligt men jag ser att mitt team, mina partners, mina talare, leverantörer och ni som är mina besökare att er säkerhet alltid kommer i första hand.”

Inte resurser att öka säkerheten

Enligt Dagens Industri väntades eventet locka 13.200 besökare till Globen under torsdagen. På en fråga om varför eventet ställs in när det finns andra evenemang som fortfarande genomförs i Sverige svarar Andra Farhad:

"Vi är ett litet bolag och har inte resurser att sätta in. Vi är inte Melodifestivalen eller en större arrangör som i sista stund kan avsätta mycket pengar för att höja säkerhetsnivån på evenemanget. Sen har det också varit sportlovsvecka, där många har befunnit sig utomlands och kanske inte sett symptomen än.”

Något besked om när ett nytt event kan anordnas har inte kommunicerats i dagsläget.

Läs fler artiklar
LÄS MER