Dynamic code fyller på kassan med nya miljoner

Dynamic Code
Dynamic code fyller på kassan med nya miljoner

Anne Kihlgren,vd Dynamic Code.

Towe Boström

Reporter

"Vi håller på med saker vi tror att många förstår och engagerar sig i".

Linköpingsbolaget Dynamic code har satsat på att utveckla DNA-baserade tester för att upptäcka en rad sjukdomar. Privatpersoner kan beställa hem egna test och bolaget samarbetar även med apotek och vårdaktörer. 

Dynamic code backas av tunga spelare som Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backing Minds. Bolaget har tagit in kapital i flera omgångar och stängde precis ytterligare en runda på över 47 miljoner kronor. 

Handlingar från Bolagsverket visar att ett 50-tal nya och gamla investerare satsar. Bland de större investerarna återfinns bland annat Thord Wilkne och Backing Minds. 

Dynamic codes grundare Anne Kihlgren säger att det nya kapitalet ska användas till utveckling i takt med att efterfrågan ökat. 

"Vi fokuserar på att få fler samarbeten med fler aktörer både nationellt och internationellt och vi kommer att använda pengarna till att ytterligare fokusera på automatisering och effektivisering samt att utveckla fler hälsotest”, säger Anne Kihlgren.  

Utöver den senaste emissionen pågår även en crowdfundingrunda på Pepins där Dynamic code vill ta in mellan 9-12 miljoner kronor.  

Att ta in mindre ägare är en del av strategin, enligt grundaren. 

”Det är därför vi valt Pepins för crowdfunding. Vi håller på med saker vi tror att många förstår och engagerar sig i". 

Under 2019 omsatte Dynamic code 19 miljoner kronor, en ökning med närmare 50 procent jämfört med året innan. Resultatet för 2019 är ännu inte publikt, men uppgick till minus 15 miljoner kronor under 2018.  

Ni har många mindre småsparare som investerar i er. När får de avkastning och när vänder ni till vinst? 

”Vår prognos är att vi ska gå med vinst i slutet av andra halvåret 2021”. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER