Nätmatbutiken Fodi gick i konkurs – nu kan den räddas: "Finns intresse"

Fodi e-handel Mat på nätet
Nätmatbutiken Fodi gick i konkurs – nu kan den räddas: "Finns intresse"

Elin Björkehag, vd på Fodi och grundarna. Foto: Pressbild

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Nu förlängs budgivningen.

Den hyperlokala nätmatbutiken Fodi backades av en rad entreprenörer, bland annat Nyheter24-grundaren Patrik Sandberg, Niklas Prager och John Harmander. 

Målet var att bli en hyperlokal matbutik på nätet och man samarbetade med lokala leverantörer och satsade på miljövänliga leveranser.

Trots att bolaget tagit in 80 miljoner kronor i riskkapital gick det i konkurs i början av februari i år. Då hade man misslyckats med att ta in pengar från investerare i en nyemission.

"Jag hade verkligen velat knäcka den här nöten och det var jättetråkigt att vi inte fick in pengarna. I framtiden tror jag ändå att en aktör som Fodi kan ta upp kampen mot jättarna", sa Elin Björkehag vd på Fodi till Breakit då.

Men nu verkar det finnas hopp om nytt liv för bolaget.

Efter att lagret sålts ut säger konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson till branschsajten e-handel.se att det finns intresse för att köpa upp resterna av bolaget.

"Vi har skickat ut materialet till ungefär 15 intressenter, men exakt hur många konkreta bud det rör sig om kan jag inte säga."

Tidsfristen för att lägga ett bud på Fodi går ut på fredagskvällen.

När bolaget gick i konkurs hade de skulder på cirka 14 miljoner. Vilka som var bolagets största ägare vid konkursen kan du läsa här .(PREMIUM)

Läs fler artiklar
LÄS MER