Finansieringsrunda för videotjänsten Meerkat bekräftad

Meerkat Greylock Partners

Breakit

Meerkat har säkrat en investering på 12 miljoner dollar från Greylock Partners, Jared Leto, Sound Ventures, Universal Music Group och en av YouTubes grundare – Chad Hurley.

För knappt en vecka sedan kom uppgifter om att den hajpade videotjänsten Meerkat ska ha landat en investering på 12 miljoner dollar från Greylock Partners och andra affärsänglar. Det bekräftas idag av Greylock även om de inte går in på några finansiella detaljer. Däremot står det klart att Greylocks Josh Elman tar plats i styrelsen, skriver Techcrunch.

Enligt uppgifter till tekniksajten värderas Meerkat till 52 miljoner dollar efter finansieringen.

Greylock ska ha stått för merparten av finansieringen men det är även en lång lista med andra personer som satsar på Meerkat. Här finns bland annat skådespelaren och sångaren Jared Leto, Sound Ventures, Universal Music Group och en av YouTubes grundare, Chad Hurley.

Meerkat har utvecklat en app som låter användarna skicka ut direktsänt rörligt material till sina följare på mikrobloggen Twitter. Appen blev rejält uppmärksammad i samband med teknikmässan SWSW nyligen, inte minst på grund av ett bråk med just Twitter. Mikrobloggen investerade nyligen i en annan videotjänst, Periscope, och har hindrat Meerkat från att använda vissa funktioner.

Finwire

Läs mer

Minns du hajpade Meerkat? Nu har tjänsten lagt ner

Efter Aegirbios miljardbud på Dynamic Code – stort missnöje i ägarledet

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Läs fler artiklar
LÄS MER