Alexander Greidinger lämnar jobbet på Schibsted - för att få Fastout att flyga

Metro Fastout Blocket Bostad
Alexander Greidinger lämnar jobbet på Schibsted - för att få Fastout att flyga

Alexander Greidinger. Foto: Sandra Birgersdotter.

Jonas de Lange

Reporter

Alexander Greidinger lämnar jobbet som affärsområdeschef för Blocket Bostad och blir vd på Fastout.

Bolaget skapar 360-graders videor med drönare för en rad olika ändåmål. Som exempel lyfter de själva fram att fastighetsmäklare kan använda det för att visa eventuella intressenter hur omgivningarna runt ett objekt ser ut.

“Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda FastOut i denna spännande fas. Då marknaden är global kommer mycket fokus att ligga på internationell expansion samtidigt som vi ska utveckla produkten vidare", säger Alexander Greidinger, ny vd Fastout, i ett pressmeddelande.

Vi har tidigare rapporterat om att hans tidigare arbetsplats Blocket Bostad nu är på väg ut ur Schibsted-koncernen efter att mediejätten köpte bostadssajten Hemnet.

Alexander Greidinger har även varit onlinedirektör på tidningen Metro tidigare och har varit med på att lansera sajter som Metrojobb, Allastudier.se och Metromode.

“Alexander har erfarenhet från att både jobba internationellt samt att bygga upp och leda digitala verksamheter. Detta gör honom till rätt person att stärka bolagets nuvarande position samt leda vår internationella expansion", säger Thomas Edselius, styrelseordförande på Fastout, i ett pressmeddelande.

Fastout grundades 2015 och har inte redovisat några omsättningssiffror än.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln hade vi skrivit att Alexander Greidinger jobbade som onlineredaktör på tidnignen Metro. Den korrekta yrkestiteln är alltså onlinedirektör. Vi beklagar misstaget.

Läs fler artiklar
LÄS MER