Städplattformen Helpling växlar upp – tar in 380 miljoner kronor

Helpling Rocket Internet
Städplattformen Helpling växlar upp – tar in 380 miljoner kronor

Lise Rechsteiner

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Det Rocket Internet-backade bolaget Helpling tar in pengar från en rad tunga investerare.

Breakit har tidigare kunnat rapportera om det Rocket Internet-backade bolaget Helpling, som digitalt kopplar ihop städentreprenörer med potentiella kunder. Tanken är att deras plattform ska bli ett städbranschens Uber – och utmana svenska aktörer som Hemfrid och Homemaid.

Nu står det klart att det Berlinbaserade bolaget växlar upp ytterligare en nivå genom att ta in 380 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna kommer från Kinneviks-bolaget Rocket Internet, Kite Ventures, Lukasz Gadowski och Lakestar, med affärsängeln Klaus Hommels i spetsen.

”Det här är fantastiskt för oss. Det handlar om investerare som inte bara har finansiell styrka att fortsätta stötta oss, utan även den kunskap och erfarenhet som vi behöver. De är experter inom det här och tror på vår modell och potentialen”, säger bolagets grundare Benedikt Franke till Breakit.

”Nu ska vi expandera och stärka teamet som arbetar med tjänsten.”

Det Berlin-baserade bolaget lanserade sin tjänst så sent som i maj förra året, men finns idag i tio länder. I Sverige har man användare på 15 orter. Affärsmodellen är uppbygd som så att bolaget tar kommission på de bokade uppdragen – en avgift på 20 procent.

Enligt bolagets norska Norden-chef Lise Rechsteiner är Sverige fortsatt en viktig marknad för bolaget – med stor potential.

”I Sverige är det fortfarande inte så vanligt att ha någon som arbetar åt en i sitt hem. Mentaliteten att få service av andra människor är inte så ingrodd. Men den svenska marknaden förändras just nu och det blir allt mer vanligt att få städhjälp och andra tjänster i sitt hem", säger hon.

"Det är inte lika vanligt som i andra länder – vilket innebär en stor möjlighet för oss."

Helpling har sedan tidigare tagit in drygt 140 miljoner kronor i riskkapital.

LÄS MER: "Helpling städar upp i branschen"

Läs mer

Nya SaaS-stjärnan Opter till börsen – "Vi vill vidga vår ägarkrets"

Helpling städar bort konkurrensen

Han är svensken bakom Vietnams Amazon - värderas till 10 miljarder

Läs fler artiklar
LÄS MER