Dynamic Code ökar omsättningen men gör förlust

Dynamic Code Backing minds Hälsa
Dynamic Code ökar omsättningen men gör förlust

Anne Kihlgren. Pressbild.

Finwire / Breakit

"Jag är övertygad om fortsatt bra tillväxt".

Linköpingsbolaget Dynamic code låter dig göra DNA-baserade tester för att undersöka en rad olika sjukdomar. Bolaget backas av tunga spelare som Sara Wimmercranz och Susanne Najafis riskkapitalbolag Backing Minds. 

Affärsmodell går ut på att erbjuda en rad tester, såväl mot privatpersoner som direkt mot vården.

Nu har bolaget redovisat sitt resultat för 2019 där det framgår att omsättningen landade på 19 miljoner kronor, en ökning med närmare 50 procent jämfört med året innan. Den största tillväxten ska ha skett inom vad man kallar B2B och i synnerhet till vårdgivare.

Vd: och grundaren Anne Kihlgren säger att bolaget fortsatt går med förlust men uppger inga siffror, och under 2018 uppgick förlusten till över 15 miljoner kronor. 

Anne Kihlgren säger att 2019 har varit ett spännande år.

"Vi har sett en accelererande tillväxttakt under året, vilket beror på att många nya partner-samarbeten har blivit klara och sjösatta under året. Vi visar fortfarande ett negativt resultat, vilket är enligt plan, då stora satsningar har gjorts på produktutveckling, marknadsföring och att bygga en stark organisation", säger hon. 

Under förra året startade Dynamic Code bland annat samarbeten med Kry och apotekskedjor. 

"Jag är övertygad om fortsatt bra tillväxt och framgångar inom nya marknadssegment, inte minst internationellt", säger Anne Kihlgren. 

Läs fler artiklar
LÄS MER