Klarna förvärvar italienska Moneymour

Klarna fintech
Klarna förvärvar italienska Moneymour

Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press

Finwire / Breakit

Slukar italienskt bolag.

Klarna förvärvar det italienska betalföretaget Moneymour. I och med förvärvet etablerar Klarna även en produktutvecklingshubb i Milano.

Moneymour låter, i likhet med Klarna, konsumenter köpa nu och betala senare. De månatliga betalningarna avgörs baserat på en kreditbedömning. Verksamhet med samtliga anställda kommer nu att bli en del av Klarna.

Moneymour grundades 2017 av Giacomo De Lorenzo och Michele Giannotta, och säljare är grundarna tillsammans med ett antal minoritetsägare. Några finansiella detaljer kring affären avslöjas inte. 

"Vi har kommit överens med de andra parterna om att inte gå ut med information om storlek på köpet, men vi kan säga att detta är ett mindre förvärv för Klarna, där Moneymour-teamet på åtta personer kommer att bli en del av Klarna", skriver Klarna till Breakit. 

Transaktionen väntas slutföras redan under första kvartalet då Moneymours verksamhet integreras i Klarna.

"Vi är imponerade av vad de har uppnått på kort tid. Med deras kunskap och expertis kan vi ytterligare stärka vår underwriting på marknaden och på sikt även på andra marknader och därigenom accelerera vår tillväxt ytterligare", skriver Klarna. 

Det är oklart hur omsättningen i bolaget ser ut i dagsläget. Enligt Di Digital redovisade inte Moneymour några intäkter för 2018, enligt den senast tillgängliga årsredovisningen. Företaget ska då ha värderats till 1,3 miljoner kronor. 

Klarna vill inte kommentera vidare uppköpsplaner. 

"Vi utvärderar kontinuerligt olika alternativ för tillväxt på nya och befintliga marknader". 

Läs fler artiklar
LÄS MER