Storägaren värderar Voi till 3 miljarder

Vostok New Ventures Voi Transport
Storägaren värderar Voi till 3 miljarder

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Värderingen trefaldigas.

Den svenska elsparkcykelutmanaren Voi har vuxit kraftigt sedan lanseringen under 2018. Nu visar siffror i den senaste kvartalsrapporten från investmentbolaget Vostok New Ventures, Vois största ägare, att deras värdering av sparkcykelbolaget har ökat ordentligt. Det rapporterar Di Digital.

Rapporten visar att Vostok New Ventures den sista september 2019 värderade sitt innehav på 32,7 procent i Voi till 985 miljoner kronor. Vilket alltså skulle innebära att Voi trefaldigar sin värdering till drygt 3,1 miljarder kronor. 

“Värderingen är baserad på den senaste investeringsrundan från november i fjol”, säger Vostok New Ventures finanschef Nadja Borisova till Di Digital.

Breakit har tidigare rapporterat att värderingen på Voi bör ha legat kring 3 miljarder kronor. Enligt Breakit källor pitchade Goldman Sachs in Voi till investerarna med en värdering på 4 miljarder inför den senaste nyemissionen.

LÄS MER: "Nu har Voi bara ett alternativ – dags att köpa värsta konkurrenten" (Breakit Premium)

Av rapporten framgår också att antalet åkturer med Vois elsparkcyklar är uppe i över 15 miljoner och att "Intäkterna ökade på årsbasis med 20-21 gånger under höstmånaderna".

“Detta drevs av ett ökat antal skotrar men också av fler turer per skoter och högre intäkter per åktur”, går det att läsa i rapporten.

Vostok New Ventures har hittills investerat totalt 585 miljoner kronor i Voi.

Läs fler artiklar
LÄS MER