Breakit - Airbnb för rörelsehindrade får in kapital från tung affärsängel
Sebastien Archambeaud, grundare och vd för Handiscover. Foto: Press.

Airbnb för rörelsehindrade får in kapital från tung affärsängel

Sara Lindmark
Sara Lindmark
15 jan 2016, kl 13:26

Reseportalen för personer med rörelsehinder, Handiscover, tar in tre miljoner kronor. En tredjedel av finansieringen kommer från affärsängeln Dušan Stojanović.

Sara Lindmark
Sara Lindmark
15 jan 2016, kl 13:26

Handiscover lanserades i oktober av Sebastien Archambeaud från Båstad. Han upplevde hur svårt det var resa tillsammans med sin son som har en muskelsjukdom. Det är omöjligt att veta om semesterboendet har tillräckligt bred badrumsdörr för en rullstol att kunna komma igenom, hur höga trösklarna är eller hur många trappsteg det är upp till entrén.

Bakom Handiscover ligger ett klassificeringssystem i tre steg, markerade med synliga symboler, som låter användaren välja boende baserat på deras nivå av rörlighet.

Bolaget är håller just nu på att genomföra sin första investeringsrunda för att ta in såddkapital på drygt 3 miljoner kronor, skriver Di Digital. En miljon kommer från en av Sveriges tyngsta affärsänglar, Dušan Stojanović. Han är grundare av det internationella affärsängelnätverket True Global Ventures som investerar uteslutande i fintech.

Investeringen sker genom ett av Stojanovićs bolag, Adriatic Home, som hyr ut semesterboenden i den Adriatiska regionen.

”Adriatic Home har nästan två miljoner besökare på sin hemsida som vi kommer kunna dra nytta av för att driva trafik till vår sajt,” säger Sebastien Archambeaud, i ett pressmeddelande.

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel