Sök

Fredrik Reinfeldt nominerad till Djurgården fotbolls styrelse

Stina Stjernkvist/janerik Henriksson / TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

"Det finns flera saker jag kan bidra med”, säger Fredrik Reinfeldt.

För de flesta är nog Fredrik Reinfeldt främst förknippad med rollen som Sveriges tidigare statsminister. Fredrik Reinfeldt satt på posten från 2006 till 2014 och var partiledare för Moderaterna från 2003 till 2015. 

Sedan dess har han bland annat arbetat för för investmentbanken Bank of America Merrill Lynch, riskkapitalbolaget Nordic Capital samt skrivit böcker och föreläst. Breakits Stefan Lundell försökte även att pumpa den forne ministern på investeringstips under förra året. 

Nu har Fredrik Reinfeldt ett nytt gig på gång. Han är nominerad till Djurgården Fotbolls styrelse, och säger i en intervju med Expressen att timingen är bra. Fredrik Reinfeldt ska skriva en bok om det amerikanska presidentvalet i höst, och känner nu att det finns tid att engagera sig i den förening han brinner för. Djurgården, alltså. 

”Jag är en föreningsmänniska med gedigen erfarenhet av föreningsliv. Jag har stor internationell erfarenhet, jag har mycket beslutskraft och har länge varit med i föreningar och organisationer där jag vet om att hålla ordning på ekonomi. Det finns flera saker jag kan bidra med”, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen. 

Bland de techkändisar som engagerat sig i och investerat i Djurgården hittar vi bland annat Tommy Jacobson. I höstas skapades stor uppståndelse när fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic investerade i fotbollslaget Hammarby.

 

Läs mer