Sök

Qliro minskar omsättning och rörelseresultat under fjärde kvartalet

QliroNellye-handel

Marcus Lindqvist, vd och koncernchef för Qliro Group. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Naturligtvis inte nöjda".

På måndagen kom beskedet att Qliro grupps vd Marcus Lindqvist lämnar bolaget efter att uppstyckningen av bolaget i tre delar är klar. Dessutom byter bolaget namn till Nelly Group.

Idag redovisar Qliro minskande omsättning under 2019 års sista kvartal jämfört med samma period året innan.

Några hårda siffror:

## Omsättningen sjönk 12,2 procent till 919,2 miljoner kronor (1 047,0).

## Rörelseresultatet blev -48,3 miljoner kronor (16,3).

## Resultatet före skatt var -48,3 miljoner kronor (13,6).

## Resultatet efter skatt blev -53,5 miljoner kronor (5,1).

## Resultat per aktie hamnade på -0,36 kronor (0,03).

”Vi är naturligtvis inte nöjda och vidtar kraftiga åtgärder. Nelly koncentrerar verksamheten på den nordiska marknaden och utanför Norden ska vi minska de egna försäljningsinsatserna och driva försäljningen via andra kanaler, som Zalando", skriver vd Marcus Lindqvist i vd-ordet.

Det försämrade resultatet relaterar till satsningar inom dotterbolaget Qliro AB för fortsatt tillväxt och kreditförluster samt försäljningskampanjer på Nelly för att rensa lagret.

”Bolaget hanterade ett överlager från tidigare kvartal genom utförsäljningar, vilket minskade lagret med 20 procent under kvartalet. Dock har det haft negativ påverkan på produktmarginalen”, uppger vd Marcus Lindqvist i vd-ordet.

”Vi ska också fortsätta sänka lagernivåerna och genomför en minskning av tjänstemannaorganisationen med cirka 25 tjänster. Med våra åtgärder kommer vi att återgå till lönsam tillväxt. Vår bedömning för 2020 är att nettoomsättningen ökar, men inte i nivå med målet och att rörelsemarginalen före av- och nedskrivningar blir cirka 2 - 4 procent”, säger Marcus Lindqvist.

Läs mer