Spotify och Apple brädas i Indien av lokala aktören Gaana

Spotify Apple music Streaming
Spotify och Apple brädas i Indien av lokala aktören Gaana

Finwire / Breakit

Internationella jättarna saknar lokala hits.

Indien har stor potential när det gäller digitala tjänster men den mest populära musikstreamingtjänsten i landet är vare sig Spotify eller från Apple. I stället är det den lokala aktören Gaana som hittills varit mest framgångsrika, skriver Wall Street Journal.

Gaana har genom en aggressiv prissättning överträffat konkurrenterna och har nu 152 miljoner månatliga användare. Det är mer än hälften av Spotifys globala användarbas, dubbelt upp mot Apple Music och betydligt mer än Youtube Music och Amazon Music.

De internationella jättarna har visserligen omfattande bibliotek med globala hits, men vad de framför allt saknar är regionala låtar från Indien.

"Du måste förstå konsumtionsvanorna i varje region och till och med i varje stad", säger Gaanas vd Prashan Agarwal till WSJ. Det är just den lokala kunskapen som är Gaanas fördel mot konkurrenterna menar han.

I dagsläget är bara runt hälften av Indiens befolkning online vilket innebär en enorm potential för teknikjättarna att fånga upp nya användare framöver.

Spotify och Youtube Music lanserades i Indien i början av 2019 medan Apple Music och Amazon Prime Music varit tillgängligt i landet i flera år. Än så länge har jättarna dock haft svårt att matcha Gaanas popularitet.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER