Sök

Konkurrensverkets utredning av Lyko nedlagd: ”Vi är självklart glada"

Lykoe-handel

Rickard Lyko, grundare av Lyko. Foto: Sara Lindmark

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

E-handelsbolaget Lyko, som bland annat säljer skönhetsprodukter, utreds inte längre av Konkurrensverket. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det var i oktober som Lyko tillsammans med två andra hårvårdsföretag blev utsatta för en grynigsräd av Konkurrensverket. Anledningen var att Lyko misstänktes samarbeta med de två andra bolagen för att stänga konkurrenter ute från marknaden.

”Vår inblandning är så minimal. Jag förstår varför utredningen gjordes hos oss, men vi har ingen direktinblandning i det här, som vi bedömer det”, sade bolagets grundare och vd Rickard Lyko till Dagens industri då. 

Nu har konkurrensverket fattat beslut om att inte vidare utreda Lyko Group AB eller dess dotterbolag.

”Vi är självklart glada för Konkurrensverkets beslut. Kommer man från en liten by så måste man stå för allt man gör. Vi har supporterat Konkurrensverkets utredning fullt ut med full transparens och det har visat att vi agerat helt korrekt”, säger Rickard Lyko i ett pressmeddelande.

En av storägarna i Lyko är investmentbolaget Fidelio med 13 procent. Bakom bolaget står Katarina Martinson, dotter till finansmannen Fredrik Lundberg.

Läs mer