Storbanken investerar 2 miljarder i Klarna

Klarna fintech
Storbanken investerar 2 miljarder i Klarna

Johanna Ekström

Reporter

I samband med Klarnas intåg i Australien och Nya Zeeland har lokala storbanken Commonwealth Bank of Australia ökat sitt ägande i den svenska betaljätten.

Klarna har nyligen lanserat i Australien och Nya Zeeland. I samband med det har den lokala storbanken Commonwealth Bank of Australia, CBA, investerat nära 2 miljarder kronor i det svenska betalbolaget, det rapporterar Di Digital.

”Det här är en spännande dag för Klarna, CBA och hela Australien. Vi har redan etablerat ett starkt samarbete med CBA och ser fram emot att erbjuda ännu fler möjligheter för våra kunder under de kommande månaderna och åren”, säger Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski i en kommentar.

När Klarna i höstas tog in 4,4 miljarder till en värdering på 53 miljarder kronor så var CBA en av investerarna, som då gick in med knappt en miljard kronor. 

Ökar investeringen

Nu ökar CBA ägandet i Klarna till 5,5 procent och transaktionen har skett till samma värdering som tidigare, uppger Di Digital. 

Utöver investeringen i Klarnas moderbolag har Klarna och CBA också ingått ett särskilt samriskavtal, som innebär att den australiska storbanken kommer äga hälften av Klarnas lokala affär i Australien och Nya Zeeland. 

Samarbetet innebär att Klarna inte kommer behöva ansöka om banklicens i Australien.

Läs fler artiklar
LÄS MER