Jag, en krisande ex-chef söker inspirerande lunch-partner – nu!

Breakit Lundells vecka
Jag, en krisande ex-chef söker inspirerande lunch-partner – nu!

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits Stefan Lundell behöver din hjälp att bryta ensamheten.

Det var på Skeppsbron jag fick snilleblixten.

Klockan var strax före sju på onsdagsmorgonen och jag hade precis passerat förbi Kinneviks huvudkontor (och som vanligt konstaterat att ingen släckt lamporna uppe i direktionsvåningen – skärpning, Cristina!).

Med tunga steg lufsade jag gatan fram. Jag var inne på dag 22 av min runstreak. I brist på andra kreativa nyårslöften hade jag nämligen lovat mig själv att springa alla av årets 31 första dagar. Och för att inte kunna smita undan mitt löfte delade jag varje dag en selfie på Instagram. Ja, här kan vi verkligen snacka medelålderskris.

Men samtidigt var det något som tilltalade mig i konceptet. Löpningen blev av oavsett väderlek och mitt mentala tillstånd. Det fanns liksom inga undanflykter.

Kunde jag applicera det här upplägget på något annat i mitt liv, funderade jag samtidigt som jag flåsade vidare längs Skeppsbron.

Och det var i det läget som tanken slog mig. Jag skulle dra igång en lunch-streak!

I förra veckan gav jag mig själv sparken som innehållschef på Breakit. Nu var jag tillbaka där jag började (och ville vara) som reporter. Men jag kände mig inte helt bekväm i rollen. Eller rättare sagt jag var FÖR bekväm i min nygamla roll.

Ett av mina verkliga mantran som redaktionell chef på Breakit har ända sedan vi startade Breakit varit – “ut och träffa folk!”. Det är inte hemma på den trivsamma redaktionen man hittar nyheter utan ute i verkligheten. Jag har krävt av mina reportrar att de fikar, lunchar och käkar frukost med folk i tid och otid. 

Men nu när jag var tillbaka i reporter-spiltan märkte jag att jag själv i oroande hög grad släntrade ut i köket lagom till lunchen. Eller ännu värre – gick ut på stan för att käka helt i min ensamhet. 

I det sammanhanget var en lunch-streak den perfekta lösningen för att få mig upp på banan igen. I duschen efter löpningen konkretiserade jag planen:

# Med start i nästa vecka ska jag under 30 vardagar i rad ha minst ett lunch- alternativt frukostmöte.

# Varje möte ska dokumenteras på Instagram (om min date vill förbli anonym så blir det bara jag som syns på bild). Ambitionen är att jag i varje Insta-inlägg ska bjuda på någon lärdom eller (ännu bättre) något hett skvaller jag snappat upp på träffen.

# Jag ska inte bara träffa finansgubbar i min egen ålder.

Särskilt den sista punkten blir en utmaning. För jag är den första att erkänna – koncentrationen av finansgubbar är oroväckande hög i mitt nätverk.

Nu kommer jag inte bojkotta det klientelet under min lunch-streak (jag älskar finansgubbar!) men det vore grymt att få lite variation.

Så här långt har jag bokat in fem av totalt 30 luncher/frukostar på min utmaning. Nu vill jag ha din hjälp:

Har du tips på någon jag borde träffa på en förutsättningslös lunch? Eller, egentligen vill jag inte att den ska vara helt förutsättningslös. Personen jag träffar får väldigt gärna ha något konkret förslag på vad vi på Breakit borde uppmärksamma. Ett nytt hett bolag, något spännande tema på marknaden, en stjärna som är på väg fram, en startup som är på väg att säjas eller stänga en ny stor finansieringsrunda. Eller något helt annat som Breakits läsare borde få veta.

Så kom igen nu – hör av er till mig och bjud in er själva eller någon annan på lunch. Breakit bjuder!

Trevlig helg!

Ps. Vill du ta del av min lunchstreak i (typ) realtid – följ Breakit på Instagram. Där kommer jag ge dagliga rapporter!

Läs fler artiklar
LÄS MER